Рак дојке као дијагноза током укључења уживо – још један позив на превентиву

Посао репортера који извештава са разних догађаја подразумева бројне несвакидашње ситуације. Тако су два позната ТВ лица у САД, новинарке Али Мајер и Ејми Робах, током извештаја уживо, откриле да имају – рак дојке.

Новинарка Али Мајер из Оклахоме сазнала је да има рак дојке док је уживо на Фејсбуку преносила њен први мамографски преглед у једној ординацији. 

Репортерка Оклахома њуза 4, желела је да на тај начин учествује у подизању свести о редовним прегледима и превенцији канцера дојке.

Тако је Али, која има 41. годину, у октобру прошле године сазнала за дијагнозу, која је, иако поражавајућа, није спречила да настави са извештајем.

Али је удата и мајка је четворо деце, а на Фејсбуку већ годину дана, са пратиоцима дели детаље о путу излечења.

Такође, на налогу на Инстаграму, редовно апелује на жене да предовно иду на контролне прегледе.

Као део лечења, урадила је генетички тест а речено јој је и да десна дојка мора бити уклоњена. Операција је прошла добро.

„Никад нећу одустати од прегледа ни да поручујем женама да брину о свом телу и заказују мамографију. Прошла је година од дијагнозе, и опет је месец свести о раку дојке. Ове године имала сам три-де мамографски преглед и са олакшањем могу да кажем да нема знакова болести“, поделила је на Фејсбуку са пратиоцима Мајерова.

Иначе, Али Мајер ради каналу Њуз 4 од 2000. године.

Добила је четири регионалне и једне националне награде Еми за истраживачки рад и извештавање.

Пример Али Мајер није усамљен.

Пре шест година, Ејми Робах, репортерка Еј-Би-Си-ја такође је у програму сазнала да болује од рака дојке, након чега су јој одстрањене обе дојке а прошла је и осам етапа хемиотерапије.

Данас се бави писањем блога о важности превентиве канцера дојке, и ауторка је књиге „Боље је: Како сам налазила радост и наду у најтамнијим тренуцима“.

број коментара 0 Пошаљи коментар