Временска прогноза је уједно и прогноза болова

Када је реч о артритису, болови у зглобовима се подразумевају. Ипак, има дана, када је управо због јаких болова чак и обављање најједноставнијих послова веома тешко. Недавно истраживање је показало да томе, у великој мери, доприносе одређени временски услови.

Особе које болују артритиса чешће осећају бол током влажних и ветровитих дана, показују резултати недавног истраживања стручњака Универзитета у Манчестеру.

Ови пацијенти, наиме, чак 20 одсто учесталије наводе тешку и болну покретљивост, као и нелагоду у време киша, ветрова и дана са ниским атмосферским притиском, док им сунчано и топло време доноси олакшање.

Студијом је обухваћено око три хиљаде људи, који су током шест месеци свакодневно бележили своје стање, а стручњаци сматрају да би, с обзиром на чињеницу да је могуће прогнозирати временске прилике, исти принцип могао да се примени на развој такозване, прогнозе бола.

На тај начин, особе које болују од хроничних обољења могле би да планирају своје активности, па би теже задатке могли да обаве током дана када се не предвиђа појачање болова.

број коментара 0 Пошаљи коментар