Рад у канцеларији – савијена кичма, бледа кожа, црвене очи...

Истражујући физичке и проблеме менталног здравља запослених, научници су направили модел типичног канцеларијског радника са стажом од 20 година.

Упознајте „Ему“. Она је модел који илуструје неке проблеме који се могу очекивати код запослених у будућности.

Леђа су јој трајно савијена због начина на који седи на свом радном месту, мишићи у ногама су јој много слабији, има варикозне вене због лошег протока крви, очи су јој црвене и влажне због лошег ваздуха.

Има вишак килограма и бледу кожу којој недостаје сунчева светлост. Због прашине у канцеларији има више длака у носу и ушима, отечен нос...

„Када гледамо канцеларију, постоје четири заиста опасне области. Прва је сама канцеларија, затим простор, окружење, квалитет ваздуха... Треће је сам посао, стресови, проблеми, интеракције с другим људима, четврто наш животни стил и начин на који комуницирамо, не само у канцеларији већ и у доласку и одласку са посла“, рекла је Вил Хајем, стручњак за понашање људи у будућности.

На потезу су послодавци, кажу стручњаци за понашање људи у будућности, који су анализирали 3003 запослених у Француској, Немачкој и Британији.

Требало би да запосленима обезбеде више простора и времена за предах, да састанке организују по принципу „ходај и разговарај“, да потенцирају креативни рад, уз избегавање употребе компјутера и тастаура кад год је то могуће.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 29. окт 2019, 17:03) - DrMr [нерегистровани]

A ostli?

A sta je sa drugima sto ne rade u kancelariji,jel ko ispituje kako je njima.Ranicima na montaznim trakama npr.i svima drugima,previse je da iznosim sva druga radna mesta.