Епидурална анестезија смањује бол до 90 одсто

Инјекције за епидуралну анестезију имају историју дугу 100 година. Препознате су као најпоузданија и широко коришћена метода за ублажавање порођајних болова. Током порођаја, могу да смање стопу бола и до 95 одсто.

„Лекови за епидурал и царски рез исте су природе, али се током безболног порођаја користи мање лекова, који се убризгавају постепено“, рекла је др Сонг Јинга са Медицинског факултета у Пекингу.

Метода користи мању количину анестетика у поређењу са царским резом и не штети здрављу ни мајке ни детета.

„Пошто се лек убризга у кичму, инхибира само нерве за осећај, док моторни нерви настављају да раде. У овом случају, будућа мајка активно учествује у порођају али не осећа бол“, истакао је анестезиолог др Ху Бо.

У болнице се уводе специјализовани тимови, појачава се обука медицинског особља. Будућим мајкама и њиховим породицама нуди се боље информисање путем књига, медија и интернета, како би боље схватили и прихватили овај метод.

Већ у следећој години, очекује се да ће број безболних порођаја у пилот болницама порасти за  40 одсто.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво