Квантна медицина у дијагностици и лечењу гастритиса

Запаљење слузокоже желуца, познатије као гастритис, једно је од најчешћих желудачних обољења. Јесен је време када се највише људи жали на ове тегобе, а захваљујући достигнућима квантне мидицине дијагноза и терапија ових тегоба значајно је олакшана.

Симптом гастритиса је бол у горњем делу стомака, које пацијенти описују као жарење, печење, чупање, објашњава др Владимир Синицки, гост Јутарњег програма.

Ове тегобе честу могу да буду праћене знацима улкусне диспепсије, односно регургитације садржаја, мучнином, гађењем, надимањем стомака, подригивањем. Пацијенти понекад имају и црну столицу или крв у столици.

„Поред хроничног гастритиса може се јавити и улкус желуца и улкус дуоденума, то јест, чир желуца или чир дванаестопалачног црева. Велики број фактора изазива хронични гастритис и улкусну болест. Поред пушења, стреса, дуготрајног конзумирања зачињене хране и дуготрајно конзумирање лекова из групе нестероидних, антиинфламаторних лекова, као што су бруфен, диклофен, аспирин, може изазвати ове проблеме“, наводи доктор Синицки.

Поред тога, не може се заобићи ни хеликобактер пилори као један од основних узрочника настанка хроничног гастритиса. До инфекције овом бактеријом може доћи било оралним путем, са човека на човека, али најчешће се преноси фекално оралним путем, што је сврстава у категорију болести „прљавих руку“. Зато је јако битно и да храна буде чиста, да воће и поврће буде добро опрано, наглашава гост Јутарњег програма.

Захваљујући достигнућима квантне медицине у дијагностици ових болести, којом се доктор Синицки бави, специјалисти у року од сат времена снимају комплетан организам у свим фазама, од здравља до болести.

„Можемо да видимо комплетну циркулацију, комплетну инервацију, комплетни коштано-зглобни систем, штитну жлезду, срце, плућа, све унутрашње органе, између осталог и желудац, танко и дебело црево. На овај начин можемо да видимо без инвазивних дијагностичких метода, као што су гастроскопија и колоноскопија, можемо да видимо стање слузокоже и да ли постоји улкусна болест. Такође, овим прегледом може се утврдити и присуство хеликобактер пилорија без вађења крви, зато што региструјемо електромагнетне таласе које емитује хеликобактер пилори, помоћу овог апарата можемо пацијенту и на време да саветујемо да ли постоји потреба за терапијом“, истиче доктор.

Поред тога, квантна медицина има велике могућности и у лечењу ове врсте болести. После микрорезонантне терапије улкусна ниша се затвара без настанка ожиљка тако да већ 25 година наши стручњаци постижу изванредне резултате у овој области.

Квантна медицина не искључује конвенционалну терапију, а често и појачава дејство терапије. У појединим случајевима је довољна само микрорезонантна терапија, јер циљ је да се пацијенти лече са што мање лекова, али када су неопходни, комбинују се обе терапијске процедуре.

„Ова терапија је добра и зато што истовремено можемо да третирамо више проблема, а код хроничних болести ова врста терапије је дала најбоље резултате“, истиче на крају гостовања у Јутарњем програму, др Владимир Синицки.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво