Додељена Нобелова награда за медицину

Научници Вилијам Келин, Питер Ретклиф и Грег Семенца освојили су Нобелову награду за медицину за 2019. годину за откриће „како ћелије осећају и прилагођавају се доступности кисеоника“, саопштено је у Стокхолму.

„Овогодишњи добитници Нобелове награде открили су механизам једног од најважнијих животних адаптивних процеса", саопштио је Нобелов комитет.

Награда доноси и девет милиона шведских круна (913.000 долара), преноси Ројтерс.

Медицина је прва област за коју се додељује Нобелова награда, а следе физика и хемија.

Лауерати за награду за књижевност, која ће ове године бити донета и за ову и за прошлу годину, биће објављени у четвртак, док ће награда за мир бити саопштена у петак у Ослу.

Награде за достигнућа у науци, књижевности и награда за мир додељују се од 1901. године на основу тестамента проналазача динамита и бизнисмена Алфреда Нобела.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво