Колико треба да спавају наша деца

Када се после дуге летње паузе деца врате у школске клупе, важно је да довољно спавају како би могла да остваре добре резултате у школи, упозоравају стручњаци.

„Без обзира на узраст, деца имају више енергије, боље су расположена и физички су у бољем стању када имају здрав и конзистентан сан“, рекла је Илејн Росен, једна од ауторки студије.

Време повратка у школу пружа породицама савршену прилику да преиспитају своје навике спавања и успоставе здраве рутине како би се осигурало довољно сна за децу.

За средњошколце је посебно важно адекватно спавање јер ненаспавани тинејџери показују лошије резултате, имају проблеме са концентрацијом и присећањем важних података у школи од оне деце која спавају довољно, наводе стручњаци.

Мало сна доводи до поремећаја пажње, настају проблеми у понашању и учењу, преноси портал Хелт 24.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво