Шпански спинални хирург Вентура поново у Крагујевцу

Норберто Вентура, чувени спинални хирург из Шпаније, поново је у Србији. За три године откако долази, са лекарима из Крагујевца и Ниша обавио је велики број најкомпликованијих операција кичме, највише код деце.

Доктор Вентура ће код петоро деце обавити компликоване операције на кичми. Са колегама у Клиничком центру у Крагујевцу обавља и прегледе.

Од 15 прегледаних малишана седморо је хоспитализовано и они ће се после додатних прегледа припремати за операције. Међу њима је и 11-годишња Софија.

„Од рођења се лечи у Бањи Ковиљачи и није имала тежих компликација до периода пубертета када долази до појаве неуро-мускуларне сколиозе и проблема са дисањима. У консултацији са др Вентуром обећана је операција кичме која ће побољшати квалитет живота“, каже Софијина мајка Данка Тасев. 

Доктор Вентура операције ради потпуно бесплатно.

„Биће пет малишана на програму ове недеље и оно што смо посебно поносни др Лајовић ће бити водећи оператор, а доктор Вентура, његов ментор, ће му асистирати. То је део нашег плана који полако треба да заокружимо. У оквиру тог плана смо едуковали др Катарину Павловић која је провела три недеље у болници Сан Жуан у Баселони на пословима анестезиолога и интензивне неге и та искуства и то знања смо имплементирали овде у Крагујевцу. Дакле, плако, после три године стрпљиво и упорно до оног стандарда који смо желели“, објаснио је проф. др Предраг Саздановић, директор Клиничког центра у Крагујевцу.

За три године у Клиничком центру је урађено 50 сложених операција кичме на пацијенатима из целе Србије.

Ове године доктор Вентура је са тимом лекара прегледао пацијенте из Црне Горе, а циљ је да се у овој установи ускоро лече пацијенти из целог региона и Европе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи