Амброзија је букнула, опрез и терапија

Алергични сте на коренске биљке, у које се убраја и амброзија, која је како показују последњи подаци Агенције за заштиту животне средине – букнула!

У Београду постоје два мерна места на којима се региструје концентрација полена у ваздуху. Једно од њих је на крову Агенције за заштиту животне средине, а друго на Новом Београду.

„Идеална температура за развој критичних концентрација амброзије у ваздуху је око 20 степени Целзијуса. Хиперсензибилне особе имају здравствених проблема који се јављају као последица повећане концентрације полена амброзије“, истакла је Мирјана Митровић из Агенција за заштиту животне средине.

Концентрација амброзије у ваздуху зависи од температуре и од количине падавина.

„У периоду падавина јаке кише сперу све нечистоће из ваздуха , па и природни загађивач као што је полен. Уређај за мерење полена покрива просторно територију Београда у радијусу од 50 километара, а већа количина амброзије је око река“, рекла је Мирјана Митровић.

У периоду од првог фебруара до првог новембра у Београду се, по Европској асоцијацији, мере концентрације 24 алергене врсте полена, које су дефинисане за подручје наше територије.

„Ту су леска, јова, и сви полени дрвећа, као и полени коприве, боквице,пелина и они још више погоршавају клиничку слику пацијената“, напоменула је Мирјана Митровић из Агенције за заштиту животне средине

Препоручује се редовно узимање преписане терапије за алергију, како би се здравствене тегобе ублажиле.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(недеља, 18. авг 2019, 21:12) - anonymous [нерегистровани]

Alergicna

Postovani,
1. Molim da se SEPA sajt azurura redovno
2. Potrebno je da se nadje sistemski nacin za unistavanjem ove nemani od koje mnogi od nas i deca i odrasli, dobijaju napade
3. Prosirite skolski program koji se odnosi na samoedukaviju ponasanja jer iako nemaju svi ovaj problem, moze se sve cesce javiti i u poznim godinama
4. Kaznite sve vlasnike zemljista ogromnim kaznama gde postoji ambrozija, i u gradskim i u prigradskim podrucjima
Sve gore navedeno odnosi se na celu Srbiju, a ne samp na Beograd. Hvala.

(петак, 16. авг 2019, 12:36) - anonymous [нерегистровани]

Tolika povika na ambroziju, a svakog dana u ishrani koristimo jos gori korov !!

ЖИТАРИЦЕ !!!
Све житарице воде порекло од корова.
Дакле све житарице су коровског порекла. Многе су култивисане и користе се за исхрану. Рацимо жито, раж, овас, ... итд.
Да би смо се у ово уверили предложићу Вам једноставан експеримент. Пронађите особу која болује од алергијске астме и једноставно јој предложите да из исхране избаци брашно житарица. Дакле све производе од жита, ражи, овса итд. Ту пре свега мислим на хлеба од брашна жита и ражи, чак и брашно избацити и из запршке јелима.... Након месец дана такве исхране, без брашна житарица, видећете како је алеријска астма престала као руком однешена... Пробајте и уверите се сами у штетност корова који сваког дана једемо.