Лековита и енергија коју пчеле стварају махањем крила

За апитерапију, односно терапију лечења пчелињим отровом, одавно се зна. Међутим, у Литванији тврде да је и енергија коју пчеле стварају махањем крила лековита.

Третмани, прикладно названи „пчелињом терапијом“ могу да ублаже бол. Енергијом коју стварају пчеле машући крилима лече се и многе друге тегобе. Корисници необичног третмана верују да ваздух око кошнице може да снизи крвни притисак и олакша потешкоће са дисањем.

Зидрунас Јапертас, који води центар за пчелињу терапију у једном селу на северу Литваније, и сам има позитивна искуства.

„Примењивао сам пчелињу терапију пре седам година, кад сам имао проблема са леђима. Заинтересовали су ме центри за ову терапију у Украјини и тако сам их испробао. То је помогло у ублажавању болова у леђима, па сам почео да је препоручујем и другима“, каже Јапертас.

„У почетку ми се чинило помало застрашујуће. Осећала сам као да су пчеле свуда око мене, да би ме могле убости или шетати по мени. Али, кад сам се након неког времена опустила, схватила сам да сам сигурна. Добар је осећај кад сте мирни и опуштени“, прича клијент центра Егле Иванаускаите.

Иако су многи били скептични према овој методи, сада терапијски центар између маја и септембра сваке године посети више од 500 клијената.

„Пчеле привлаче и црпе болну енергију из вас. На пример ја у зглобу колена осећам бол, као да гори. Пчеле, чини се, то осећају и извлаче бол из људског тела“, објашњава клијент центра Рамудас Тарвидас.

Терапији доприноси и употреба пчелињих производа – меда, прополиса, млеча, саћа....

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво