Жене осетљивије на стрес од мушкараца

У данашње време, стрес је део свакодневице. Свако га подноси на свој начин, али су, према резултатима недавне студије, жене много осетљивије на стрес од припадника јачег пола.

Недавно објављени резултати истраживања које је спровело британско Удружење за управљање стресом показују да су жене осетљивије на стрес од мушкараца, али и указују на време живота у ком је особа најподложнија његовом утицају.

Можда ће звучати чудно, али је, према мишљењу стручњака, реч о периоду од пунолетства до 33. године, након чега се ниво стреса смањује.

Сматра се да је стрес стање у ком се особа налази када сматра да су очекивања у њеном животу изнад могућности које има на располагању.

Та тежња за савршенством, љубављу и лепотом, уместо да нас инспирише, постепено се претвара у негативну перцепцију себе и света, што често доводи до бројних здравствених проблема, физиолошких и психолошких. 

То потврђују и подаци Америчког института за стрес да је готово 90 одсто свих тегоба са здрављем повезано управо са стресом.

број коментара 0 Пошаљи коментар