Отворен конкурс за најбоље лекаре у региону

У девет земаља региона по шести пут је расписан конкурс за најбоље лекаре и фармацеуте са циљем да се подрже истраживачки радови који утичу на развој дијагностике и лечење разних болести.

Регионална награда за изузетна достигнућа у области медицине и фармације "International Medis Awards" додељује се ове године по шести пут.

Конкурс за доделу награда расписан је у девет земаља Средње и Југоисточне Европе, па своје истраживачке радове могу пријавити лекари и фармацеути из: Аустрије, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Хрватске, Мађарске, Северне Македоније, Бугарске, Словеније и Србије. 

Међународна награда основана је да подржи и подстакне стручњаке из области медицине, чији радови непосредно утичу на развој дијагностике и лечења различитих болести.

Истраживачи из Србије лауерати су неколико "International Medis Awards" награда, које су освојили у оштрој конкуренцији претходних година.

На пример, 2018. године српски стручњаци победили су у две категорије: област гастроентерологије и фармације. 

Доцент др Марин Јукић са Фармацутског факултета у Београду, један од прошлогодишњих лауерата, каже да ова награда представља доказ да се труд уложен у квалитетно научно истраживање исплати.

„Награда коју сам добио представља признање за мој рад у пољу индивидуализације терапије психофармацима, као и признање Универзитету у Београду и Фармацеутском факултету као научним институцијама", каже др Јукић.

Такође, исте године били су финалисти у областима неурологије и офталмологије.

Ове године пријаве су у току, а награде ће бити додељене у областима: фармације, гастроентерологије, гинекологије, интензивне терапије (и анестезиологије), неурологије, офлалмологије, педијатрије, пулмологије (и алергологије) и реуматологије.

Рок за пријаву је до 4. септембра 2019. Пријављене радове оцењиваће десеточлани стручни жири према унапред одређеним критеријумима. Чине га међународно признати стручњаци различитих специјалности. 

Све информације о актуелном и претходним конкурсима могу се пронаћи на официјелном сајту.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво