Будуће бабице, виртуелна обука и наочаре за проширену стварност

Иако природа најчешће обави своје, сваки порођај са собом носи ризик. Реакција лекарског особља, пре свега бабица, тада је од кључног значаја. У Великој Британији за ово занимање постоји посебна, виртуелна обука.

Будуће бабице, захваљујући савременој технологији, на необичан и занимљив начин уче како да буду потпуно спремне за свој посао, укључујући и све ризике које он са собом носи.

Захваљујући наочарима за проширену стварност и реалистичним луткама - моделима жена које се порађају, полазнице ове обуке пролазе кроз симулиран процес рађања.

Често, у животу, то подразумева компликације и али и бројне непредвиђене околности.

Циљ обуке је да се смањи стопа смртности породиља и беба, која је непропорционално велика међу припадницама мањинских етничких група у Великој Британији.

„На овај начин могућа је визуелизација стварне анатомије, издигнута из тела, можете да детаљно посматрата, имате преглед шта се дешава унутар материце током порођаја. Као бабица сам радила чак 10 година пре него што сам имала прилику да видим дистоцију рамена, и како тада треба да реагујем. Тада морамо да будемо ефикасни да би спасили животе, и у томе је највећа предност ове обуке“, истакла је Сара Читонго, инструкторка на Универзитету Мидлесекс.

Када је реч о Великој Британији, статистика сведочи да се фаталне компликације током порођаја двоструко чешће догађају код Азијаткиња, и чак петоструко више код породиља пореклом са Афричког континента.

број коментара 0 Пошаљи коментар