Ехоласер – за лакше операције штитне жлезде и простате

Све чешћи проблеми са штитном жлездом код жена и мушкараца, затим проблеми са простатом који се код припадника јачег пола јављају већ од 40. године, доводе до тога да се код већине болест, уколико је бенигне природе пролонгира и не решава. Најчешће се пацијенти плаше хирушких захвата у тоталној анестезији и дугог опоравка.

Међутим, употреба савремених технологија у медицини те проблеме може да реши и због тога хирург Срђан Радибратовић каже да му је велико задовољство што може да представи нову методу, односно употребу ехоласера.

„То је спој најсавременијег ласера и ултразвучног апарата, а оно што је његова предност јесте што можемо да вршимо контролу ултразвуком и видимо како тај ласер третира промену на штитастој жлезди и простати“, објашњава Радибратовић.

Према његовим речима, новом методом се третирају бенигне промене на тироидној шлезди и простати.

„Што се тиче анестезија, код оперисања штитасте жлезде користи се локална анестезија, јер нам је потребан контакт са пацијентом, док се код захвата на простати користи краткотрајна интравенска анестезија, која траје 15-20 минута“, наводи Радибратовић.

Осим тога, доктор Радибратовић каже да се ехоласером могу третирати и промене на јетри, односно хепатоцелуларни карцином величине до пет центиметара.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(субота, 29. јун 2019, 12:43) - anonymous [нерегистровани]

zaniteresovan

Gde Doktor radi i kako mogu da mu se javim?

(четвртак, 27. јун 2019, 20:25) - Ibo [нерегистровани]

Gde radi dr..........

Gde radi dr., da li se kod nas rade takve intervencije.......