Квантна медицина: достигнућа модерне физике у служби здравља

Дијагноза без штетних зрачења и других негативних ефекта уз давање терапије која нема негативних последица за организам пацијената – један је од описа квантне медицине, која користи достигнућа и развој модерне физике. Квантна медицина није интегрисана у домаћи систем здравства, али је приступачна, наводе стручњаци.

„Развој модерне физике је довео до сазнања да је суштина живота и свега што нас окружује – енергија. Управо на кориговању тих енергетских токова, се заснива квантна медицина. Свака ћелија је електромагнетна јединица која емитује електромагнетне таласе као последица биохемијских процеса у организму. Када се поремети електромагнетно поље, поремете се и биохемијски процеси и то је пут за настанак болести“, објаснио је доктор Владимир Синицки, радиолог и специјалиста квантне медицине, гостујући у Београдској хроници. 

Доктор Синицки додаје да је тренутно најмоћнији апарат из области квантне медицине, биорезонантни скенер помоћу кога се могу видети и предиспозиције за развој болести што може утицати на спречавање обољења.

Синицки је, говорећи о предностима квантне медицине, каже да је циљ да се пацијенту помогне на све могуће начине, јер се неретко деси да се у лечењу наиђе на „зид“, и додаје да стручњака из области квантне медицине, која је посебно развојена у Русији, има све више.

„Ако проценимо после прегледа да је за пацијента најбоље да користи лекове, ми ћемо га лечити лековима. Ако постоји могућност да га излечимо микрорезонантном терапијом то је много боље за њега, јер ће у серији од 12 дана да превазиђе болест, да се излечи и да више не размишља о томе. Проблем с лековима је што се често пију до краја живота“,  рекао је Синицки и нагласио да терапија из области квантне медицине може да се користи у скоро свим гранама медицине и да даје изузетне резултате у лечењу главобоља, гастритиса, алергија, чира на желуцу, дванаестопалачном цреву...

Квантна медицина није интегрисана у домаћи здравствени систем. У свету је квантна медицина скупа, за многе и привилегија. Доктор Синицки међутим наводи, да примена метода које нуди квантна медицина у Србији – није скупа.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(понедељак, 24. јун 2019, 20:57) - Marko [нерегистровани]

koliko to nije skupo?

Verujem da je to odlicna metoda za dijagnozu i to svako treba da uradi. Ali te terapije...12 dana.Nije to nama malo.

(четвртак, 13. јун 2019, 20:04) - anonymous [нерегистровани]

Nije skupa?

To je samo po sebi dovoljno da ne bude prihvaćena u današnjem ustrojstvu sveta.