Каже да не воли да доручкује, ни да пије воду – уклонили јој 7.750 каменчића из жучне кесе

Хирурзи су у једној болници у Кини оперисали жену стару 54 године и уклонили јој чак 7.750 каменчића из жучне кесе. Лекари су рекли да је такво стање последица тога што пацијенткиња није „волела да пије воду нити да доручкује“.

Операцијом, која је обављена у болници у граду Вухану у централном делу Кине,  која је трајала три сата уклоњени су каменчићи различитог облика и величине, које су лекари упоредили са преpеличјим јајима или зрнима пасуља. 

Пацијенткиња, која се представила као госпођа Хе, рекла је да је пре седам година имала неколико каменчића у жучној кеси, али да тада није могла да се подвргне операцији због високог крвног притиска. А онда се, недавно, јавила лекарима жалећи се на неподношљиве болове у стомаку, преноси Дејли мејл.

Шен Занги, директор болнице у којој је обављена операција, изјавио је да „никада у својој каријери није видео овакав случај“. Додао је да је стање пацијенткиње било такво да је могло да доведе до компликација и животне угрожености. 

Један број стручњака сматра да проблем са жучним каменцем, настаје услед прекомерне телесне тежине, и да су том стању изложенији људи старији од 40 година, особе које су на честим дијетама, жене, и они који не пију довољно воде.

Госпођа Хе је признала да ретко пије воду и да скоро никада не доручкује.

Међутим, стручњаци у Великој Британији тврде да је тражење узрока за настанак камена у жучној кеси у прехрамбеним навикама – „чиста спекулација“.

Доктор Џорџ Вебстер из британског удружења гастроентеролога, изјавио је за Мејл онлајн, да су каменчићи у жучној кеси уобичајени проблем у свету, али и да је узрок често нејасан, мада може бити повезан са гојазношћу.

Године 2015, још један хирург је био запањен, када је операцијом уклонио 11.950 каменаца из жучне кесе једне жене у Индији.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(четвртак, 13. јун 2019, 21:02) - Neša [нерегистровани]

Ah

Naivan narod u sve će da poveruje.

(четвртак, 13. јун 2019, 21:02) - anonymous [нерегистровани]

11.950 kamenaca u zucnoj kesi

Ljudi moji pa nije zicna kesa vreca za brasno pobogu .Ne shvatam a niti prihvatam ovakve istine.