Со у борби против раста тумора?

Упркос томе што смо навикли да о уносу соли углавном говоримо у негативнокм контексту, недавно истраживање белгијских стручњака показало је и добру страну овог зачина. У строго контролисаним условима већи унос соли зауставља раст тумора, открили су научници.

Експерименти спроведени на ћелијама тумора и лабораторијским животињама сугеришу да контролисано већи унос соли доприноси смањењу стопе раста разних облика карцинома, утврдили су недавно научници Универзитета Хаселт.

Наиме, већи унос соли резултира јачањем упалних процеса у организму, што у контексту карцинома може имати позитивно дејство, јер додатно активира ћелије имунитета, сматрају белгијски стручњаци.

Резултати добијени у експериментима на ћелијским културама потврђени су на лабораторијским животињама које су имале тумор плућа и меланом, а истраживање ће бити ускоро настављено с обзиром на то да тачан механизам утицаја соли на имунитет још није откривен.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво