Будућност хитне медицинске помоћи стигла у Кину – 5Г технологија у амбулантним возилима

Болница у југоисточној кинеској провинцији Сичуан покренула је први кинески 5Г систем за хитно спасавање. На тај начин, помоћ повређенима и оболелима биће бржа и боља.

Инсталиран у служби Хитне помоћи у Покрајинској народној болници Сичуан, систем преко 5Г мреже омогућава брз пренос великог броја медицинских слика високе резолуције у болнице.

На тај начин, рендгенски и ултразвучни снимци, направљени у амбулантним возилима, неће се избрисати или изгубити у процесу преноса.

И могућност постављања погрешне дијагнозе своди се на минимум. Возило има и панорамске камере високе резолуције, заједно са ВР наочарима за лекаре који из болница постављају даљинске дијагнозе.

„У систем је инсталирана опрема као што су све-у-једном машина и апарат за дисање. Практично, наше возило претворено је у малу мобилну јединицу за интензивну негу. Пацијенти могу добити најбољи третман и његу у њему“, каже Јианг Хуа, заменик директора Центра за хитне случајеве у Народној болници провинције Сичуан.

Стручњаци кажу да ће се, осим у здравству, у блиској будућности, 5Г технологија додатно интегрисати и у транспорт, логистику и изградњу паметних градова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво