Јесењи фестивал здравља 4. и 5. октобра у Дому Војске Србије

Под слоганом „Мисли раније, бирај здравије“, од 10 до 20 сати у четвртак и петак, одржава се 18. Јесењи Роса фестивал здравља, у Дому Војске Србије. Посетиоци ће моћи да обаве здравствене прегледе, чују предавања, вежбају, пробају производе и учествују у панел-дискусијама.

Фестивал ће у четвртак у 11 сати отворити министарка задужена за деомографију и популациону политику Славица Ђукић Дејановић, а манифестација ће бити посвећена важности хидрације, превенцији, здравој и правилној исхрани.

На фестивалу ће учествовати домови здравља, државне и приватне ординације, болнице и апотеке, фармацеутске куће, фитнес и бањски центри, удружења пацијената.

Посетиоци ће имати прилику да се посаветују са најеминентнијим стручњацима, да провере притисак, шећер у крви, вид, висину и тежину, стање минерала и витамина у организму, ураде тест ризика од дијабетеса, деменције, депресије и анксиозности, као и да добију савет о исхрани од нутрициониста.

У оквиру Дечијег кутка и Болнице за медведиће деца могу да донесу омиљене играчке на „прегледе“ и да разговарају са медицинарима и студентима и тако разбију страх од „белих мантила“.

Генерални спонзор манифестације је „Роса“, а покровитељи манифестације су Министарство здравља, Секретаријат за здравство Града Београда, Фармацеутска комора Србије, Лекарска комора Србије, Агенција за лекове и медицинска средства Србије, Републички фонд за здравствено осигурање, Привредна комора Србије, Олимпијски комитет Србије, Спортски савез Србије, Црвени крст Србије и Војномедицинска академија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво