Најздравије вино на свету

Вино са највећим процентом антиоксиданса ресвератрола произвели су стручњаци у Шпанији. Због тога је њихов производ, како тврде, најздравије вино. Прва количина требало би да буде у продаји наредне године.

Стручњаци истраживачког центра „Долмар" у Ла Риохи заслужни су за прављење здравог вина, захваљујући ресвератролу, супстанци коју стварају биљке бранећи се од бактерија и гљивичних инфекција.

У клиничким условима доказано је да је тај антиоксиданс кориснији од било којег виталног хранљивог састојка: фосфора, калцијума, витамина Ц и Е.

„Добили смо 25 грама ресвератрола на литар вина, па је уобичајена количина тако увећана за чак десет пута", каже Ана Отеро, директор истраживачког центра „Долмар".

У истраживачком центру кажу да је здраво вино без вештачких додатака. Његова корист за људски организам је вишеструка.

„То је веома моћан антиоксиданс. Добар је за циклулацију а спречава и неке врсте тумора", објашњава Маријано Фернандез, председник Управног одбора истраживачког центра „Долмар"

Занимљиво је да шпански стручњаци тврде да љубитељи вина, које има уобичајену количину антиоксиданса, не праве разлику између једног и другог напитка.

Здраво вино биће у продаји наредне године, а жељно га ишчекују у Немачкој, Холандији и скандинавским земљама, које су већ наручиле велике количине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи