Велика Британија, дозвољено уље канабиса за лечење дечака

Британска влада променила је став у случају дечака који пати од епилепсије а којем је, како је његова мајка објаснила, неопходно уље канабиса како би преживео снажне епилептичке нападе.

Министар унутрашњих послова Саџид Џавид одобрио је да се хитно 12-годишњем Билију Колдвелу дозволи да буде лечен овом супстанцом.

Одлуку, како је објаснио, донео је на основу савета лекара који су рекли да је Колдвел ноћас морао да буде примљен у болницу, преноси АП.

Џавид је рекао да је приоритет британске владе да обезбеди да Колдвел прими „најефикаснију могућу терапију на сигуран начин“.

Уље канабиса је забрањено у Великој Британији. Власти су га одузеле од дечакове мајке Шарот Колдвел када је она покушала да га унесе у земљу у понедељак из Канаде.

Мајка је рекла да је њен син током ноћи имао два тешка епилептичка напада и да је уље канабиса једино средство које може да спречи нападе опасне по живот дечака.

Шарлот Колдвел је поздравила одлуку Министарства унутрашњих послова које је изразило жељу да сарађује са њом на проналажењу решења за здравственим проблeм њеног сина.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво