Кућни послови „подгревају“ љубав

Истраживање спроведено у САД показује да парови који деле кућне послове чешће воде љубав. Подела кућних послова не само да растерећује жену већ јој годи, те жели да „сексуално награди" свог партнера.

Партнери који једно другом помажу у кућним пословима као што су чишћење, кување, прање судова, пеглање, куповина намирница, уређивање баште, прање и одржавање кола, одвожење чланова породице и плаћање рачуна, имају испуњенији сексуални живот.

Истраживање које је спровела Констанс Гејџер са универзитета Монтклер у Њу Џерзију показало је да постоји веза између времена проведеног у обављању кућних послова и времена утрошеног на секс.

„Постоје парови који су пуни енергије, који пуно раде али се и лудо забављају. Они организују своје време како би дали предност активностима до којих им је стало", истиче Гејџерова.

Установљено је да подела кућних послова не само да растерећује жену већ јој годи, те жели да „сексуално награди" свог партнера.

Истраживање, којим је обухваћено преко 6.000 брачних парова, показало је да парови који једно другом помажу воде љубав у просеку 82,7 пута годишње, што је скоро два пута недељно.

Жене у просеку потроше 16 сати недељно на кућне послове, а мушкарци свега два.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се