Сок од пшеничне траве, и здрав напитак и посао

Производња сока од пшеничне траве, сасвим случајно постала је посао у који је укључена једна породица у Чачку. О том природном напитку у почетку нису много знали, а сада су међу ретким произвођачима зеленог сока пуног витамина, минерала и других здравих састојака.

Сок од пшеничне траве, и здрав напитак и посао Сок од пшеничне траве, и здрав напитак и посао

Тражећи лек за болесну супругу, пре више од пет година Чачанин Небојша Хаџимуртезић почео је да се бави производњом сока од младе пшенице. Није очекивао да ће то постати породични посао, због којег су његова ћерка и зет напустили посао у Београду и преселили се у град на обали Западне Мораве.

„То су у почетку било минималне количине. Касније сам то полако повећавао, па још мало повећавао, па онда сам схватио да то може да буде и посао који може да доноси неку добит и онда сам полако развијао посао, ширио га до тренутка када је посао мене превазишао“, објашњава Хаџимуртезић.

У мини вертикалном систему узгоја у заштићеном простору пшеницом годишње засеју површину која одговара њиви величине од четири хектара. Наизглед лак посао, производња сока од пшеничне траве кажу није нимало једноставан задатак.

„Осетљива је пшеница како на спољне факторе тако и сама пшеница, пошто се једном годишње сеје, она је сваким следећим процесом све сувља и сувља тако да сваки процес који траје десетак-петнаест дана је прича за себе и носи неке своје ризике“, објаснио је Иван Радовић из предузећа „Панацеа натурале“.

Од давнина позната благотворна својства сока од пшеничне траве све више се користе у борби против стреса, пада имунитета и код других здравствених тегоба истичу у овом малом чачанском предузећу, које свакодневно произведе око четири литра здравог зеленог сока.

„Показао се као јако добар у борби против јаких терапија као што су хемиотерапије, зрачења, где корисници јако, јако добро и прођу кроз те веома инвазивне терапије на организам“, објашњава Иван Радовић.

Сваку исцеђену кап брижљиво чувају, а здравствену исправност редовно контролишу, јер истичу да се само тако могу сачувати својства и састав здравог напитка.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво