На женским торбама има више бактерија него у тоалету

Жене нигде не иду без торбице и управо због тога су их стручњаци за домаћинство прогласили идеалним местом за бактерије. Према новом водичу Института “Good Housekeeping“, у домаћинству постоји осам места, односно предмета, на којима има више бактерија него у тоалету.

Међу тим предметима су и четкице за зубе, даљински управљачи и пешкири из купатила. Док се санитарни, кухињски и други простори који се сматрају прљавим подручјима редовно чисте, друга, неочекиванија, места и предмети изгледа захтевају темељније чишћење.

„Мало је оних који сваке седмице имају времена да очисте све што је потребно, али и када имамо времена занемарујемо ствари које носе опасност“, наводи се у извештају.

Један од тих предмета је четкица за зубе на којој се скупљају бактерије из власникових уста и из ваздуха које потичу из оближње ве-це шоље. Магнет за бактерије су и даљински управљачи, тастатуре, екрани, пешкири, кухињске крпе, кућни љубимци, теписи и кухињске сунђери.

Како би спречили ширење бактерија, стручњаци вам препоручују да торбицу никада не спуштате на под у ресторанима, возовима или тоалетима.

Такође, увек би пре пуштања воде требало спустити поклопац на ве-це шољи, а четкица за зубе се пре коришћења треба потопити у воду за испирање уста.

број коментара 2 пошаљи коментар
(понедељак, 11. сеп 2017, 16:53)
anonymousimenovani [нерегистровани]

bakterije svud vise nego u toaletu

napustam sve ove izmisljene stvarcice a i nauku
i selim se u dunglu

(понедељак, 11. сеп 2017, 16:50)
☺ [нерегистровани]

Da li ima i više bakterija nego na"pametnim telefonima"?


"Pametnjakovići" vole da "pametuju" "pametnim telefonima", nažalost, i kada obavljaju nuždu!