Нове методе у лечењу рака простате

Стручњаци развијају локализоване и мање агресивне методе лечења рака простате, како би утицај на уринарни тракт и на сексуалну функцију био што мањи.

У току су испитивања више нових стратегија које би могле да омогуће да се избегну последице класичних начина лечења рака простате, пренели су француски медији.

Нове методе састоје се у уништавању жаришта рака ултразвуком, хладноћом или светлошћу.

Оне су локализоване и мање агресивне од досадашњих и дају охрабрујуће резултате што су показала и испитивања представљена на недавном међународном симпозијуму одржаном у Паризу.

Тренутно пацијенти имају две могућности лечења рака простате у зависности од стадијума развоја тумора, старости особе и личног избора.

Пацијенти могу бити под интензивном контролом што се не прихвата увек добро са психолошке стране или да на њима буде спроведен неки од "радикалнијих" начина лечења као што су хирургија, радиотерапија и други који са собом носе последице везане за уринарни тракт и (или) за сексуалну функцију, које нису занемарљиве.

Трећи метод, још у експерименталној фази, састоји се у парцијалном лечењу саме жлезде, односно дејству само на део захваћен тумором.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво