Лекари пронашли 27 контактних сочива у оку пацијенткиње?!

У десном оку Британке која је дошла на операцију катаракте лекари су пронашли 17 спојених контактних сочива, али и још десет која су откривена уз помоћ специјалних инструмената.

Доктори су у извештају навели да је 67-годишња жена носила месечна контактна сочива 35 година. Она има „дубоко усађене очи“ и слабији вид на том оку што је, према њиховим речима, могло допринети томе да нека од сочива нису могла бити уклоњена.

У извештају се наводи да је слуз залепила 17 сочива једно за друго.

Хирурзи су помоћу посебних инструмената открили још десет.

Стажиста офталмологије Рупал Морџарија каже да је све зачудило како пацијенткињи сочива нису раније засметала, јер је толики број сочива морао да изазове иритацију.

Додао је да је пацијенткиња симптоме приписала старости и сувоћи ока.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво