Почиње тестирање нове вакцине против ХИВ-а

Тестирање нове вакцине против вируса ХИВ-а, за коју научници верују да би, ако се покаже успешном, могла да буде „последњи ексер на ковчегу“ те злоћудне болести, почеће ове седмице у Јужноафричкој Републици.

Почиње тестирање нове вакцине против ХИВ-а Почиње тестирање нове вакцине против ХИВ-а

Директор америчког владиног Института за алергије и инфективне болести (НИАИД) Ентони Фоси изјавио је у данас објављеном саопштењу, да вакцина „обећава“.

Тестирање, названо ХВТН 702, почиње наредне среде и у њега ће бити укључено 5.400 сексуално активних мушкараца и жена узраста између 18 и 35 година на 15 локација широм Јужне Африке.

То ће најобимније и најнапредније клиничко тестирање неке вакцине против вируса ХИВ-а, којим се у Јужноафричкој Републици дневно зарази око 1.000 особа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво