Тоалети, разлика између живота и смрти

Како би обележили овогодишњи Светског дана тоалета, осим хитне потребе за борбом против лоше санитарне ситуације у свету која сваке године однесе милионе живота, Уједињене нације истакле су и њену важност на квалитет и ефикасност тоалета на радном месту.

Упркос томе што велики део светске популације канализацију и тоалете узима здраво за готово, скоро трећина светског становништва нема приступ основним санитарним условима, а петина од укупног броја смртних случајева широм света узрокована је болестима повезаним са лошом хигијеном.

Скоро две и по милијарде људи у свету живи без тоалета и да је петина смртних случајева на радним местима повезана са непостојањем тоалета.

Тај податак, како је навео, утиче и на годишње смањање домаћег бруто производа до пет одсто.

Генерални секретар УН Бан Кимун изјавио је да ће ове године обележавање Светског дана тоалета бити фокусирано на „тоалете и послове“, односно обезбеђивање основних потреба и на радно окружење.

На радном месту тоалети „чувају животе" и утичу на „повећање привредног раста", саопштила је Међународна организација рада (МОР) поводом Светског дана тоалета, 19. новембра.

„Тоалети на послу чувају животе, повећавају продуктивност и привредни раст", рекао је генерални директор те међунаронде организације Гај Рајдер.

У видео-поруци постављеној на сајт МОР-а рекао да је захвалан за „величанствене тоалете" које су његову канцеларију учинили „чистом и здравом".

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи