Мушкарци другачије плачу

Разлике између полова огледају се и у начину, учесталости и дужини плакања. Немачки офталмолози утврдили су и да мушкарци и жене не плачу из истих разлога.

Мушкарци плачу мање и уз веће суздржавање него жене, показало је једно истраживање објављено у Немачкој у којем се такође наводи да жене плачу од 30 до 64 пута годишње за разлику од мушкараца који то чине између шест и 17 пута.

Тако велика разлика манифестује се тек у адолесценцији, пошто до 13. године и дечаци и девојчице плачу подједнако често, истиче се у истраживању немачког удружења офталмолога.

У одраслом добу, разлика постаје све дубља по питању учесталости плакања, али и његовог трајања.

Мушкарци плачу од два до четири минута, док код жена то у просеку траје шест минута.

Женски плач траје дуже и много је драматичнијег карактера, навела је професорка Елизабет Месмер из удружења немачких офтамолога.

Истраживање је такође показало да мушкарци и жене не плачу из истих разлога.

Мушкарци често плачу из саосећања или због неуспеха у односима са околином, док жене лију сузе када се не осећају на висини задатка, када се сећају прошлих догађаја или када су суочене са конфликтима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво