За превенцију болести важна избалансирана исхрана

Гастроентеролози Србије указали су поводом данашњег обележавања Светског дана дигестивног здравља на важност избалансиране исхране за превенцију болести.

За превенцију болести важна избалансирана исхрана За превенцију болести важна избалансирана исхрана

Председник Удружења гастроентеролога Србије, Срђан Ђурановић, упозорио је да данашњи начин живота лоше утиче на здравље људи и указао на функционалне поремећаје, међу којима су најчешћи нервозна црева и проблеми са варењем.

Занемарују се физиолошке потребе организма за разноврсном исхраном (фотографија изнад, извор: studyinsured.com) у једнаким интервалима, рекао је Ђурновић.

Здрава и уравнотежена исхрана осигурава већу отпорност према болестима, а редовним уносом ферментисаних производа који садрже пробиотике може се успоставити правилан рад организма, саопштило је Удружење гастроентеролога Србије.

Самим тим може се избећи и проблем гојазности који последњих година погађа све више становника не само Србије већ и света.

Ђурановић је подсетио да на нашем тржишту постоји функционална храна која регулише проблеме дигестивног тракта, а као пример навео је јогурт „баланс плус“ који садржи пробиотске културе и пробиотик олигофруктозу који повољно утичу на дигестивни тракт, подстичу варење и убрзавају метаболизам.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара