Европљани страхују од утицаја рада на здравље

Готово 80 одсто становништва ЕУ сматра да се, у одређеној мери, рад негативно одражава на здравље, показали су резултати недавно спроведеног истраживања на територији Уније.

Већина Европљана сматра да им посао погоршава здравствено стање, наведено је у истраживању спроведеном за потребе Европске агенције за безбедност и здравље на раду.

Током анкете коју је британска истраживачка група ТНС (Таyлор Нелсон Софрес) спровела у свих 27 земаља чланица Европске уније, укупно 28 одсто испитаника изјавило је да сматра да рад у великој мери угрожава здравствено стање.

Нешто мање од 50 одсто учесника изјавило је да рад угрожава здравље у одређеној мери.

Међу испитаницима, постојање везе између погоршања здравља и посла њих 15 одсто оценило је као не баш реалну тврдњу, шест одсто сматра да посао "уопште не угрожава здравље", док четири одсто учесника истраживања није имало одговор.

Највећи број људи који сматрају да рад у већој мери или много утиче на њихово здравље регистрован је у Литванији, чак 91 одсто, а најмањи на Малти, 61 одсто.

Упитани о побољшању услова рада, 57 одсто анкетираних Европљана оценило је да су се они много или у већој мери побољшали.

Грчка се, међутим, налази на челу групе земаља, у којима су учесници анкете дали најлошије оцене које се односе на услове рада, испред Бугарске, Словеније и Румуније.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво