Францускиње велике присталице дијета

Танак струк и губитак килограма применом дијета циљ су осамдесет одсто жена у Француској, показали су резултати истраживања спроведеног у тој држави ЕУ.

Најмање осамдесет одсто Францускиња присталице су дијета и желе да изгубе килограме, показало је истраживање америчког института "Херис интерактив" о прехрамбеним навикама жена у Француској.

У истраживању које је спроведено за потребе француског часописа "Топ санте", учествовало је 1.000 жена.

Око 30 одсто тих Францускиња стално води рачуна о томе шта једе, чак 89 одсто учесница истраживања изјавило је да пази на линију после празника или пред долазак лета, а 86 одсто њих да жели да смрша како би се лепше осећало.

Међу анкетираним женама, њих 72 одсто је рекло и да жели да смрша како би се више свиђале другима или да би личиле на неке популарне личности.

Стопа гојазности међу одраслим особама у тој држави Европске уније велика је и наставља да расте, иако са 20 година „закашњења" за оном у САД.

Стручњаци истичу да дијете могу допринети губитку килограма, али да су здрав начин живота и бављење спортовима једноставни и ефикасни начини да се то постигне.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво