Бициклом до брачне хармоније

Осим тога што ефикасно „брани" организам од последица стреса, вожња бицикла доприноси складнијем односу међу супружницима, тврде психолози.

Вожња бициклом помаже у ослобађању од стреса и побољшава квалитет живота брачних парова, резултат је истраживања које је спровело италијанско удружење "Жене и квалитет живота".

Истраживање, којим је обухваћено 200 психолога, представљено је на отварању Међународног сајма бициклизма у Милану.

Према мишљењу 43 одсто психолога, бицикл представља ефикасан лек против стреса.

Окретање педала је активност која покреће цело тело и приморава на физички напор и концентрацију чиме се мозак ослобађа лоших мисли и тензија акумулисаних на послу и у породици.

Вожња бициклом, такође, повољно утиче на односе брачних другова. За 29 одсто психолога, тај двоточкаш олакшава односе у породици и помаже у успостављању хармоније у браку.

Класична шетња бициклом у друштву деце је одличан начин за подстицање разговора, сматра 47 одсто психолога.

Позитивни ефекти од вожње бицикла најпре се осете у породици, посебно у квалитету односа са партнером, затим на радном месту и у односима са колегама, али и у друштву уопште.

За разлику од бицикла, аутомобил има погубне последице по брачне односе.

Психолози упозоравају да се велики део стреса акумулира за воланом што поспешује агресивност и наводе да се најозбиљније свађе међу супружницима дешавају управо у колима.

Лоша физичка форма супружника, као и гојазност и жеља за пушењем само су неки од „нежељених ефеката" честих вожња аутомобилом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи