Читај ми!

Пчелињи убод као лек?

Осим познатих пчелињих производа меда, прополиса и матичног млеча и отров ових инсеката је врло заступљен у кинеској медицини. Клинике за акупунктуру пчелињим убодима лече разне болести, од артритиса до рака.

Већина људи када види пчелу учини све да избегне њен убод, али не и пацијенти у једној клиници за акупунктуру у Пекингу, која користи пчелиње убоде као лек против смртоносних болести.

Од прошле године до сада се осећам много снажније“, рекао је АФП-у један пацијент.

Када му је дијагностикован рак плућа и мозга, лекари су му дали нешто више од годину дана живота. Сада, он верује да је удвостручио то време и да за то може да захвали пчелињим убодима.

„Третирамо пацијенте од бројних болести, од артритиса до рака и све са позитивним резултатима“, каже Ванг Менглин који ради акупунктуру са пчелама.

Овај третман се у Кини користи стотинама година, али је тек пре пет година признат као традиционално медицинско средство.

Ванг каже да је терапија ефикаснија од традиционалне акупунктуре, јер пчелињи убод побољшава проток крви и истовремено у тело убацује витамине. Иако научници сматрају да нема довољно доказа да је пчелињи отров ефикасан против болести, Ванг ову методу шири путем предавања и сада се више од 100 људи бави овом врстом „акупунктуре“.

„Потребне су две године како би се научило како да ухватите пчелињу главу. Само тај једноставни процес изискује две године учења. Зашто желимо да исцедимо део течности? Јер изазива алергије, бол, отицање и свраб“, објаснио је Ванг.

И док неки пацијенти долазе смртно болесни, други убоде користе као превентивну меру.

Пре доласка на клинику, Ли је технику примењивао сам и то са по 150 убода.

„Који је најбољи начин да зауставите старење, него да зауставите старење органа? Терапија пчелама функционише“, тврди Менглин. Иако је бол од убода немогуће умањити, они који су пробали технику кажу да нелагода нестаје после пет минута.

Пчеле, пак, прођу много горе - све угину после убода.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво