Читај ми!

Кокосова вода, еликсир младости

Борба против бора, вишка килограма или недостатка енергије није тешка ако вам је савезник кокосова вода, тврде индијски стручњаци. Скоро чудотворни напитак моћ дугује молекуларном саставу сличном крвној плазми.

Кокосова вода чини чуда код подмлађивања и губљења тежине. Разлог за то је посебан састав електролита, наводе индијски научници са Универзитета у Њу Делхију.

Осим у те сврхе, овај благотворни напитак стручњаци препоручују за побољшање општег здравственог стања, јер је по молекуларном саставу сличан крвној плазми.

Лекари већ дуго знају да је реч о правом благу, јер су током Другом светском рату у биткама на Пацифику, и Јапанци и Американци, уместо трансфузије рањеницима давали кокосову воду, управо због састава сличног крвној плазми.

Дакле, научници саветују да се „давање ове трансфузије" практикује често, то јест да колико год је чешће могуће пијемо еликсир справљен од 55 одсто кокосове воде и 45 одсто зеленог сока од јечмене траве.

Према наводима индијске групе научника, тај однос „преписан" је из човековог организма, то јест људске крви коју у истом односу чине крвна плазма и хемоглобин, само што је у случају комбинације из чаше реч о прерађеном биљном хлорофилу, који у потпуности обнавља организам.

Иначе, једна шоља кокосове воде (бистра течност коју садрже млади плодови) има око 46 калорија. Поређења ради, кокосово млеко (добија се цеђењем млевеног кокоса) садржи чак 550 калорија.

Кокосова вода представља идеалан напитак за спортисте, јер је природан, здрав извор хидратације, енергије и повећава издржљивост.

Садржи доста природног шећера и минерала. Богата је магнезијумом, калијумом и влакнима, која поспешују варење.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи