Читај ми!

Трг песнику

Једно од највећих имена југословенске рок сцене остаће записано у историји Београда и као назив платоа у центру српске престонице. Простор испред Дома омладине зваће се Трг Милана Младеновића.

После две улице, једне у Земун Пољу и једне у Подгорици, име Милана Младеновића носиће и плато испред Дома омладине у Дечанској улици у центру Београда.

Певач и гитариста београдске рок групе „Екатарина велика" умро је 1994. у 37. години, али је оставио дубок траг на југословенској рок сцени.

Са том групом Младеновић је снимио седам албума, а њихове песме Љубав, Само пар година за нас, Круг, Као да је било некад, Ти си сав мој бол и друге сврстане су у антологију рок музике.

Не само изузетан извођач, већ и даровит текстописац и композитор, Младеновић је годинама задавао муке колегама које су покушавале да држе корак са звуком „Екатарине Велике". 

Током рада са матичном групом, Младеновић сарађује као продуцент и на албумима других бендова.

Са осталим члановима групе опробао се као глумац у филму Горана Марковића Тајванска канаста. У остварењу Дарка Бајића Црна Марија игра главну улогу, а нумеру Bus Station написао је специјално за потребе филма. 

Крајем осамдесетих ушао је и у свет позоришта. Писао је музику за једну позоришну представу на којој су радили и Влатко Стефановски, Ђорђе Ерић, Зоран Петровић и други.

Популарност песама групе ЕКВ и данас је веома велика.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво