Командант Кевин

Орденом Реда британске империје и звањем почасног команданта одликован је холивудски глумац Кевин Спејси, због великог доприноса раду чувеног лондонског позоришта „Олд Вик“, на чијем је челу од 2003. године.

Амерички глумац Кевин Спејси добио је орден Реда британске империје за допринос оживљавању лондонског позоришта Олд Вик.

Спејси, добитник Оскара за улоге у филмовима „Дежурни кривци" и „Америчка лепота", именован је за почасног команданта Реда британске империје, за заслуге у области драме.

Глумац је изјавио да је „изузетно очаран" орденом који му је доделио британски принц Чарлс у својој у лондонској резиденцији, Кларенс хаусу.

„Веома сам почаствован тиме што живим и радим у Великој Британији и у Олд Вик позоришту", рекао је глумац.

Спејсију, који је од 2003. на челу Олд Вика, одато је признање за нове успехе тог театра.

Овај холивудски глумац привукао је током седмогодишњег службовања у позоришту своје колеге из најпознатијег светског филмског центра који су увеличали бројне представе.

Театар, смештен у јужном Лондону, отворен је 1818. године, а у њему су играли легендарни глумци Лоренс Оливије, Џуди Денч и Питер О'Tул.

Почасни ордени додељују се странцима за изузетне заслуге у Великој Британији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи