Доброчинство као утеха

Сандра Булок позната је као филмска звезда широке руке, спремна да своје богатство дели са људима у невољи. На пету годишњицу урагана Катрина посетила је Њу Орлеанс и отворила обновљену школску клинику. Позната глумица каже да ју је контакт са људима у невољи научио како да се брине о ближњима.

Ова година почела је сјајно за Сандру Булок. Добила је мноштво глумачких награда за улогу у филму „Мртав угао", а све је кулминирало освајањем Оскара.

Међутим, убрзо је све кренуло низбрдо када се сазнало за неверства њеног супруга Џесија Џејмса.

Жута штампа се месецима наслађивала овим скандалом, али су се страсти полако стишале у јуну, када су се Сандра и Џеси коначно развели.

Једна од најомиљенијих америчких глумица сада сама одгаја усвојеног сина Луја, старог осам месеци.

Ништа од патњи које је преживела протеклих месеци није било видљиво на њеном лицу када се појавила на отварању клинике у једној средњој школи у Њу Орлеансу, која је обновљена пет година пошто је срушена у налету урагана Катрина.

Булокова је, иначе, позната као звезда широке руке - била је прва која донирала милион долара за жртве цунамија у југоисточној Азији, а потом је исту суму поклонила и онима који су током урагана Катрина остали без имовине и средстава за живот.

Њен син Луј рођен управо у Њу Орлеансу, па је глумица купила кућу у том граду како би малишан „остао у контакту са својим коренима".

Оскаровка је на церемонију пресецања врпце у средњој школи „Ворен Истон Чартер" дошла у пратњи сенатора Мери Ландрију и Дејвида Витера, као и градоначелника Њу Орлеанса Мича Ландријуа.

Отварањем клинике је на симболичан начин обележена пета годишњица урагана који је готово разорио један од најживописнијих градова у Сједињеним Државама.

„Желим да славимо добро које проистиче из трагедије... Ову школу похађа стотине младих који су преживели оно најгоре и решили да из тога извуку оно најбоље што могу", рекла је Булокова на свечаности.

Међутим, после озбиљног говора, оправдала је своју репутацију врсне комичарке: „Ох, мој Боже, почела сам да говорим као политичар. Немам појма шта ми се десило!?"

Ипак, није пропустила да напомене да ју је контакт са људима у невољи научио како се брине о ближњима, „чак и када вам се чини да после два учињена корака напред, направите три корака уназад".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво