Додељене награде Еми

Награду Еми за најбољу драмску серију добили су „Момци са Медисона“, док је најбоља комична серија „Модерна породица“. Емија за најбоље глумице добиле су Кира Сеџвик и Иди Фалко, а за најбоље глумце Брајан Кренстон и Џим Парсонс.

Серија „Момци са Медисона"(Mad Men) проглашена је за најбољу драмску серију, на 62. додели америчких телевизијских награда Еми, одржаној у недељу у Лос Анђелесу.

„Момци са Медисона", прича о рекламној агенцији 1960-их година, ту награду су добили трећу годину заредом, преносе светске агенције.

Признање за најбољу комичну серију припало је серији „Модерна породица" (Modern Family), сатиричној причи о животу три породице у Лос Анђелесу.

Кира Сеџвик добила је награду за најбољу глумицу у драмској серији, за крими причу „Завршница" (The Closer), док је Брајан Кранстон трећу годину заредом проглашен за најбољег глумца у драми, за серију „Постати лош" (Breaking Bad).

Признање за најбољу глумицу у комедији припало је Иди Фалко, за серију „Боличарка Џеки" (Nurse Jackie), а награда за најбољег глумца у комедији Џиму Парсонсу, за „Теорија о великом праску" (The Big Bang Theory).

„Темпл Грендин", прича о животу жене оболеле од аутизма која постаје научница, проглашен је за најбољи телевизијски филм.

Јунакиња тог филма Клер Дејнс добила је награду за најбољу глумицу у телевизијском филму, а редитељ тог остварења Мик Џексон добио је награду за режију.

Филм „Темпл Грендин" награђен је и за женску и мушку епизоду, захваљујући улогама Џулије Ормонд и Дејвида Стратерна.

За најбољег глумца у телевизијском филму или мини-серији проглашен је Ал Паћино, за филм „Не знате ви Џека" (You Don't Know Jack).

Драмска мини-серија о Другом светском рату „Пацифик" победила је у категорији мини-серија.

Џорџ Клуни добио је награду „Боб Хоуп" за хуманитарни рад.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи