Горан Иванишевић остао без јахте

Најуспешнији хрватски тенисер свих времена, Горан Иванишевић, остао је без свог главног статусног симбола - јахте „Амбер“ коју му је банка запленила јер, како наводи „Јутарњи лист“, дуже време за њу није плаћао вртоглаве месечне рате лизинга од 12.000 евра.

Пензионисани хрватски тениски ас Горан Иванишевић остао је без своје више од два милиона евра вредне јахте „Sunseeker Predator 72".

Запленила ју је кућа Hypo Leasing Kroatien због проблема са отплатом месечних рата од 12.000 евра, а луксузно двогодишње браон-беж пловило названо „Амбер" већ је и у службеној понуди продаје „Јадран јахти", сестринској фирми поменуте лизинг куће.

Иванишевић није био доступан за коментар, а представници банке нису желели да коментаришу вест, „штитећи банкарску тајну". Потврда да је реч о његовој јахти дошла је у виду званичне понуде за продају, где се на фотографији јасно види име јахте, назване по Амбер-Марији, ћерки Татјане и Горана Иванишевића, наводи Јутарњи лист.

Без среће у послу

Ова непријатност за некадашњег вимблдонског шампиона наставак је учесталих спекулација како је породица Иванишевић већ неко време суочена са финансијском кризом. Претпоставља се да се не ради о „потпуном слому", већ да Иванишевићи „у ствари рационализују потрошњу и силом прилика се одричу дела животних повластица".

Ипак, за Горана и његовог оца Срђана не би се могло рећи да су имали среће у бизнису.

Лоше су прошли са улагањем у пословно-стамбене објекте у Сплиту. Горан је и сам пре неколико година изјавио да му је сваки посао у Хрватској био проблематичан.

„Крив сам што сам упао у бизнис у којем нема поштења. То су играчи међу које сам упао као из вртића на факултет."

Живот на високој нози тече даље

Међутим, хрватски лист на крају констатује да га овај губитак изгледа није превише забринуо и да је пре пар дана виђен на тераси једног луксузног дубровачког хотела на мирном породичном ручку. Живот на високој нози му и даље обезбеђује углед у тениском свету, јер га позивају на сениорске турнире и хуманитарне спектакле, што му, наводно, доноси и до милион евра годишње.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи