Тријумф љубави над пореклом

Шведска принцеза Викторија удаје се данас за свог инструктора фитнеса Данијела Вестлинга, упркос ранијем противљењу краља Карла Густава XVI. За венчање набављено 40.000 цветова, а могуће и клађење на детаље церемоније, па је тако квота да ће краљ у говору поменути Светско првенство у фудбалу 50 према један.

У Шведској звоне свадбена звона уочи венчања шведске принцезе Викторије (32) и њеног изабраника и личног инструктора фитнеса Данијела Вестлинга (36).

Церемонија венчања наследнице шведске круне, ћерке краља Карла Густава XVI, биће обављена данас, тачно на 34. годишњицу венчања младиних родитеља.

За ту прилику, из Колумбије је већ стигло 40.000 ружа, љиљана, каранфила и хортензија.

Краљевска палата данима је била под опсадом служби безбедности и радника који су реновирали просторије и декорисали цветне аранжмане, како би све било савршено припремљено за церемонију коју ће пратити цео свет.

Из Немачке, одакле је родом младина мајка краљица Силвија, стигли су и специјални пакети најфиније чоколаде, која ће се служити на венчању.

Иако је шведска јавност била уверена да веза принцезе Викторије и Данијела, обичног момка рођеног на селу, неће опстати, пар је осам година успешно одолевао свим притисцима.

И сам краљ Карл Густав XVI , који се противио ћеркином избору, на крају је попустио, а многи сматрају да је томе допринела Данијелова помоћ престолонаследници да се избори са анорексијом.

Британски медији једногласно оцењују да је њихово венчање тријумф љубави над конвенцијама.

Клађење на детаље венчања

Дворска свадба изазвала је и интерес кладионица, које се ових дана утркују у маштовитости по питању детаља везаних да венчање.

Ове седмице у тренду је, између осталог, било клађење на речи које ће изговорити краљ Карл Густав XVI, као и на дестинацију коју су младенци одабрали за медени месец.

Интересантно је и да је квота 50 према један да ће краљ у говору поменути Светско првенство у фудбалу.

За оне који желе да се кладе да ће младин отац поменути Окелбо, родно место будућег зета Данијела Вестлинга, квота је три према један, а да ће рећи да су младенци „рођени једно за друго" 1,75 према један.

Међу кладионичарима има и оних који су се кладили да ће будући супружници медени месец провести у месту Ладброкес, као и оних који верују да ће њихово прво дете једног дана постати светски првак или првакиња у тенису.

Навикнути на шаролика лета у земљи, кладионичари су највише подељени око тога какво ће бити време на дан венчања. Међутим, конкретан одговор на то питање дала је хидрометеоролошка служба која је за 19. јун прогнозирала облачно али суво време, пренели су страни медији.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи