Још једна жртва Романа Поланског?

Британска глумица Шарлот Луис оптужила славног режисера да ју је присилио на однос у његовом париском стану 1982. године, када је имала само 16 година. Четири године касније, Луис је глумила у филму „Пирати", који је режирао управо Полански.

Случај Романа Поланског поново је дошао у фокус јавности када је га је јуче британска глумица Шаркот Луис оптужила да ју је злостављао када је имала 16 година.

Шарлот Луис, која је 1986. године глумила у филму Романа Поланског „Пирати", је на јучерашњој конферецији за медије оптужила редитеља да ју је присилио на однос 1982. године у Паризу.

Глумица, која сада има 42 године, остала је прибрана док је читала припремљену изјаву у Лос Анђелесу, у канцеларији реномираног адвоката Глорије Олред.

„Знао је колико имам година и присилио ме је на однос у његовом стану у Паризу. Искористио ме је и ја од тада живим са последицама његовог поступка. Допутавала сам у САД да бих се уверила да ће га коначно стићи правда", рекла је британска глумица.

Шарлот Луис ипак није прецизирала да ли је тражила проширивање случаја против Поланског или је њена намера да утиче на поступак који се води против оскаровца.

Шарлот Луис спемна да сведочи 

„Одбрана, на пример, можда жели да свог клијента прикаже као посвећеног оца који поштује закон иако је побегао пре изрицања пресуде, али сада судија може да узме у обзир ове тврдње приликом одређивања адекватне казне", објаснила је Глорија Олред правна заступница глумице.

Такође, Олред је изјавила да је Шарлот Луис спремна да сведочи под заклетвом о тим догађајима.

Адвокати Романа Поланског после глумичине конференције нису били спремни за коментар, већ су издали писано саопштење.

„Немамо информације о томе, али знамо да тужиоци упорно одбијају да швајцарским властима доставе тачну и целокупну документацију која се односи на поступак изручења", наводи се у тексту.

Представници Окружног тужилаштва Лос Анђелеса потврдили су да су се у четвртак састали са Шарлот Луис, али су одбили да открију о чему су разговарали.

Тужилаштво тражи да Полански буде изручен из Швајцарске у Калифорнију, како би му се судило због недозвољеног сексуалног односа са тринаестогодишњом девојчицом пре више од три деценије.

Полански је тренутно и кућном притвору у Швајцарској, док се његови адвокати боре против изручења.

Правни експерт Дмитри Горин је за Ел-Еј Тајмс изјавио да би изјава Шарлот Луис могла да буде искоришћена приликом изрицања казне.

„Други проблематични поступци су нешто што би тужиоци могли да искористе", објаснио је Горин, бивши тужилац за сексуалне преступе и додао да му „његов инстинкт говори да ће бити дозвољено да се ове информације користе у случају".

Глумица Шарлот Луис почела је каријеру улогом у британској сапуници "Grange Hill", док јој је прва улога на филму била управо у „Пиратима", а после тога је глумила и у филму „Златно дете" са Едијем Марфијем, као и у насловима "Tripwire", "Men of War" и "Storyville".

Такође, Луис је позната и по појављивању на насловној страни магазина „Плејбој" јула 1993. године.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво