Крали да би личили на звезде

ТВ лице Алексис Најер осуђена на шест месеци затвора због вишеструких провала у куће многих познатих личности, међу којима и Орланда Блума, Парис Хилтон, Линдзи Лохан и Меган Фокс. Она је са још четири саучесника, које познаје из средње школе, крала накит како би изгледа попут својих идола.

Алексис Најер (18 година), из емисије "Pretty Wild" на телевизији E!, признала је да је учествовала у провали у кућу глумца Орланда Блума, када су украдена уметничка дела и сатови укупне вредности 455.000 фунти.

Још четири наводна саучесника, међу којима су три девојке, чекају суђење после серије провала током 11 месеци, када су чланови ове тинејџерске банде упали у куће многих познатих личности, међу којима и Парис Хилтон, Меган Фокс и Линдси Лохан.

Међу осталим жртвама су и Ешли Тиздејл, звезда „Средњошколског мјузикла", Рејчел Билсон из тинејџерске серије „O-Cи", као и Одрина Партриџ из Ем-Ти-Вијевог ријалити шоуа "The Hills".

Све провале догодиле су у Холивуд Хилсу, у ексклузивном делу Лос Анђелеса.

Када је банда ухваћена, полиција је пронашла њихов плен који се састојао од дијамантских прстенова, ципела познатих дизајнера, торбица марки „Луј Витон" и „Шанел" и мноштва другог накита.

Како кажу детективи задужени за случај, циљ припадника ове криминалне групе, коју су медији назвали "Bling Ring" (што би се могло превести као група пљачкаша скупоценог накита), био је да изгледају као њихови идоли.

Часописи о звездама као каталози

Припадници банде "Bling Ring" прво би прегледали часописе о славним личностима и фотографије папараца, што би им послужило као бирање из каталога.

Затим би на мапи славних која постоји на Интернету лоцирали тачно место на којем живе њихове жртве, објаснили су детективи.

Такође, верује се да су преступници педантно претраживали Интернет да би сазнали тачан распоред мета, односно да ли ће звезде присуствовати неком догађају или премијери.

Приликом провале у кућу Парис Хилтон додатно им се посрећило када су нашли скривени резервни кључ.

То им је омогућило да се још пет пута врате и да украду имовину вредну скоро 1,8 милиона долара.

Другарице из средње школе 

Поред Алексис Најер, чланови банде су били и Николас Пруго (19), Рејчел Ли (19), Дајана Тамејо (20) и Кортни Ејмс (19).

Већина оптужених похађала је исту средњу школу у предграђу Лос Анђелеса.

Полиција је запленила и лаптоп на којем су биле фотографије на којима су се припадници банде сликали са украденим стварима, међу којима је био и плави сат марке „ролекс", чија је власница претходно била Линдзи Лохан.

Такође, једна од њих се наводно појавила на суду са огрлицом Линдзи Лохан.

Када је Алексис Најер ухапшена, већ је снимила пилот епизоду емисије "Pretty Wild", која приказује покушаје Алексис и њене две сестре да постану манекенке у Холивуду.

Манекенка и ТВ лице Алексис Најер осуђена је на казну од шест месеци затвора, коју ће почети да издржава 24. јуна.

Такође, наложено јој је да не прилази Орланду Блуму, који је прихватио да сведочи.

Адвокат Алексис Најер, Џефри Рубенштајн објаснио је: „Одлучили смо да је за Алексис најбоље да прихвати одговорност за учешће у инциденту. То што је Орландо Блум био спреман да сведочи уопште није помогло нашем случају".

Најер је тврдила да је била пијана када је провалила код Блума у три ујутро, као и да тада није ништа украла.

Полиција је ипак у соби њене млађе сестре пронашла две украдене торбице, власништво Линдзи Лохан и Рејчел Билсон.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи