Сексуална револуција „једе" своју децу?

Секс-симбол седамдесетих, глумица Ракел Велч, сматра да је употреба пилуле за контрацепцију довела до краха моралних вредности и анархије, као и да су негативне последице увелико премашиле све добре стране контроле рађања.

Ракел Велч сматра да је широка употреба оралних средстава за контрацепцију довела до распада моралних норми и до распламсавања промискуитетног понашања код младих.

Глумица тврди да је ситуација толико озбиљна да „у данашње време изгледа да нико није спреман да остане посвећен вези и да не 'шврља'".

Иако је појава пилула за контрацепцију донела и неке погодности, Велч сматра да су их негативне последице увелико премашиле и да је настала анархија.

Ракел Велч се прославила 1966. године филмом „Милион година пре нове ере", а током следеће деценије је постала синоним за женску лепоту, па су тако читаоци магазина „Плејбој" прогласили за „најпожељнију жену седамдесетих".

Ипак, у интервјуу поводом пола века од почетка продаје пилуле за контрацепцију у САД, глумица се дистанцирала од сексуалне револуције, иако је и сама била једна од њених перјаница.

„Умножавање метода за контролу рађања имало је драматичан ефекат на оба пола и довело је до великих измена моралних вредности", изјавила је глумица за Си-Ен-Ен.

„У последњих пет деценија, у време револуционарних промена женске сексуалности, имала сам прилику да видим и негативне и позитивне последице у америчком друштву".

Као промене у добром смеру истакла је чињеницу да је „сада женама лакше да одложе рађање и да се прво пословно реализују".

Ипак, како Велч сматра, жене сада мисле да могу да имају односе „без икаквих последица", као и да све мањи број сматра брак „одрживом опцијом".

Такође, упркос личном искуству и три пропала брака, Ракел Велч (69 година) сматра брак „темељом цивилизације, најважнијом институцијом која стабилизује друштво, деци пружа уточиште и чува нас од анрхије".

На крају, глумица је закључила: „Озбиљно, народе, када остарели секс-сибол попут мене почне да упозорава колико су срозани морални стандарди, будите сигурни да је ситуација поприлично забрињавајућа".

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво