На Стилеров и Духовнијев рачун

Преступник из Чикага преварио је „Ситибанку" и дошао до кредитних картица глумаца Бена Стилера и Дејвида Духовног, као и редитеља Пола Хегиса. Тек када је тражио да му на исту адресу пошаљу наводно изгубљене картице још два редитеља, из банке су коначно посумњали, а затим је преварант ухапшен.

Нигеријац Адедамола Олатунџи прво се „провукао" и успео да уз помоћ кредитне картице Бена Стилера плати скидање песама са Интернета, као и да се пријави у једну агенцију за упознавање девојака.

Овај преступник такође је успео да набави и картице Дејвида Духовног и режисера филма „Судар" Пола Хегиса, открили су тужиоци из Чикага.

Олатунџи је до картица дошао тако што је прво успео да прибави личне податке жртава, а затим је сваки пут звао „Ситибанку" и пријављивао изгубљену картицу.

Када је тражио да се картице још два славна редитеља, Пола Шредера и Ное Баумбаха, пошаљу на исту адресу у сиромашном јужном делу Чикага, из банке су коначно схватили да нешто није у реду.

Затим су из „Ситибанке" позвали надлежну службу која се бави злоупотребама поштанског система, а прерушени агенти су отишли на адресу коју је Олатунџи пријавио.

Када су агенти стигли, Нигеријац се представио као Пол и још је рекао да је „Ноа ту одмах иза".

Након што је ухваћен у превари, преступник је признао да је хтео да купи робу вредну више хиљада долара и да их пошаље пријатељу у Британију.

Преступник је затим оптужен за фалсификовање, превару преко поште, крађу идентитета и компјутерску превару.

Чикаго трибјун, који је први објавио вест о крађи кредитних картица пренео је коментар извора из тужилаштва који је рекао: „Очигледно да банка има озбиљне проблеме које мора да реши".

„Неки човек са израженим страним акцентом назове и представи се као Бен Стилер, а они одмах пошаљу нову картицу."

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво