Булевар славних „Аполо театра"

Плоче са именима музичких легенди, које су обележиле музичку сцену у Харлему, постављене су испред „Аполо театра" у Њујорку. Своје место на новом Булевару славних, међу првима су добили Квинси Џонс, Ела Фицџералд, Пети ЛаБел, Гледис Најт и група „Пипс".

„Аполо театар" у Њујорку свечано је представио свој Булевар славних, по узору на истоимену улицу у Холивуду, у част црних музичара који су написали најлепше странице у историји легендарне музичке сцене у Харлему.

Прве плоче откривене у понедељак, на тротоару испред концертне сале добили су Квинси Џонс, Пати ЛаБел, Смоки Робинсон, Џејмс Браун, Гледис Најт и група „Пипс", Литл Ричард и Ела Фицџералд.

Представница за медије „Аполо театра" Лија Сандалс најавила је да ће плоче у част Мајкла Џексона и Арете Френклин бити откривене у јуну.

Тим поводом биће одржан и концерт, што ће се дешавати и наредних година приликом додавања имена на нови Булевар славних.

„Аполо", који ове године слави 76 година рада, први је театар у САД који је увео мешовиту публику, за разлику од оближњег „Котон клуба", где су наступи црних извођача били резервисани за белце.

Њујоршку концертну салу прославило је такмичење аматера које се и данас одржава сваке среде.

Међу победницима тог такмичења биле су Ела Фицџералд, Били Холидеј и Сара Вон, али и група „Џексон Фајв" 1969, када је Мајкл имао десет година, и Џими Хендрикс 1964. године.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи