Астрономски хонорар за „капетана Кирка“

Глумац Вилијам Шатнер је за рекламирање фирме „Прајслајн“ уместо хонорара добио акције компаније, које данас наводно вреде невероватних 600 милиона долара.

Када је 1997. године компанија „Прајслајн" ангажовала Вилијама Шатнера као заштитно лице за промоцију фирме, постигли су договор по којем је глумац уместо хонорара добио акције компаније.

„Прајслајн" је предузеће које преко свог сајта клијентима омогућава да дођу до попуста приликом плаћања хотела и авионских карти.

Испрва се чинило да је Шатнер, који је најпознатији по улози у серији и филмовима „Звездане стазе", направио лош избор, поготово када је 2000. године вредност акција пала на 1,8 долара.

Ипак, током следеће деценије ситуација се преокренула, а вредност акција вишеструко увећала, тако да сада једна акција вреди скоро 300 долара.

Иако компанија „Прајслајн" није открила колико је Шатнер плаћен, према проценама са Вол стрита његово богатство је досегло невероватних 600 милиона долара, пренео је лист Торонто Сан.

У веома популарним рекламама, Шатнер игра улогу „Прајслајновог" преговарача који чини све да би муштеријама уштедео новац.

Такође, рекламе често пародирају Шатнеров стварни живот, па га тако у једној од њих „Прајслајн" отпусти, а уместо њега ангажује Леонарда Нимоја, који је у „Звезданим стазама" глумио господина Спока.

Шатнерове пропагандне поруке су постале прави хит на „Ју тјубу", поготово због његовог талента да се нашали на свој рачун.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво