Спреман за повратак на сцену

Чувени шпански тенор Пласидо Доминго опоравља се од операције и већ је почео да се припрема за повратак на сцену. Већ средином месеца наступиће у Миланској скали, у главној улози у Вердијевој опери „Симон Боканегра".

Пласидо Доминго успешно се опоравља од хируршке интервенције и спреман је да поново пева широм света.

За почетак, чувени шпански тенор отворио je нови ресторан на Менхетну, у Њујорку, свега неколико седмица после операције рака дебелог црева.

„Имао сам срећу што сам осетио бол", рекао је Доминго (69) приликом свечаног отварања ресторана, говорећи о својој недавној хирушкој интервенцији.

Оперски певач био је приморан да одложи гостовање у Јапану у оквиру међународне турнеје после јаких абдоминалних болова и врати се у Њујорк, где је успешно оперисан 2. марта.

Одморан и преплануо, Доминго је искористио свечано остварање свог ресторана „Зенго" да би подстакао људе да се подвргавају колоноскопији.

У раној фази болести, оболели од карцинома дебелог црева не осећају никакве симптоме и због тога би свако требало да се подвргне колоноскопији, поручио је чувени тенор.

Како преносе страни медији, Доминго не мора на хемотерапију ни на зрачење, већ је довољно да се одмара шест недеља.

На сцену се враћа крајем седмице у Миланској скали, где ће почети са пробама Вердијеве опере „Симон Боканегра", у којој наступа у главној улози.

Од 16. априла биће одржано шест представа, а потом ће наступити у Москви и Дохи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво