Принс плаћа отказивање наступа

Како је без образложења јуна 2008. године Принс у последњи час отказао концерт у даблинском „Кроук парку", надлежни ирски суд пресудио је да поп певач организаторима мора да плати више од два милона евра.

Амерички поп певач Принс мораће да плати 2,2 милиона евра одштете промотерима концерта у Ирској који је 2008. године отказао у последњем тренутку.

Такву одлуку донео је судија трговинског суда у Даблину Питер Рајли.

Принс се раније обавезао да ће у јуну 2008. наступити на стадиону „Кроук парк" у Даблину, али је, само тринаест дана уочи наступа за који је продато више од 57.000 улазница, одустао од концерта не образложивши своју одлуку.

Популарни певач (51 година) није био присутан приликом доношења пресуде.

Денис Дезмонд, власник промотерске куће „Ем-Си-Ди", која је највећи организатор концерата у Ирској, навео је да сума обухвата 1,7 милиона штете због отказивања концерта, заказаног за 16. јун, новац уложен за закуп стадиона и рекламу, као и судске трошкове.

Иако је педесетједногодишњи певач наводно преко своје асистенткиње Рут Арзате фебруара 2008. године „потврдио" даблински наступ, из организатори су почели да сумњају у одржавање концерта када је певач почео да пропушта друге најављене концерте на европској турнеји.

Наводно, постајале су понуде од преко 20 милиона долара за нове наступе, али се турнеја није наставила, нити је певач образложио разлоге отказивања.

„Човек је, као што смо чули на суђењу, у могућности да одбије и 20 милиона, тако да сам сигуран да му ова 'сића' неће представљати проблем. Морамо да будемо стрпљиви да би повратили новац. Чекали смо две године, па можемо још једну", закључио је Денис Дезмонд.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво