Звезда на Булевару славних за Дениса Хопера

Легендарни глумац и режисер Денис Хопер добио је звезду на Булевару славних у Холивуду. Иако је тешко болестан и осетно је ослабио, Хопер је, уз помоћ, успео да изађе за говорницу и обрати се присутнима током свечаног откривања признања.

Тешко болесни Денис Хопер, окружен пријатељима, породицом и колегама, у петак је почаствован откривањем звезде са његовим именом на холивудском Булевару славних.

Седамдесеттрогодишњи глумац и режисер, који је оболео од рака простате, знатно је ослабио и била му је неопходна помоћ пријатеља да би изашао за говорницу и обратио се окупљенима.

Хопер је објаснио да су завоји на његовој десној руци и изнад ока последица пада у четвртак.

Глумац, који је два пута номинован за Оскара и глумио у више од 100 филмова, рекао је да је у Холивуд дошао из Канзаса када му је било само 18 година, тако да је то место „за њега било факултет".

„Све што сам научио, научио сам у Холивуду. То је мој дом и моја школа."

Док се Хопер обраћао присутнима, поред њих је веома споро прошао аутобус који води туристе у разгледање града, а туристички водич из аутобуса рекао је преко озвучења: „Волимо те, Денисе".

Џек Николсон, Виго Мортенсен, Дејвид Линч и Двајт Јоакам само су неке од звезда које су се окупиле да би почаствовале пријатеља и колегу.

Николсон је носио мајцу са сликама из филмског класика „Голи у седлу", у којем је Хопер потписао режију и сценарио, а уз Питера Фонду је играо и главну улогу.

Коментари пријатеља и колега

Виго Мортенсен, Хоперов пријатељ већ двадесет година, рекао је за свог колегу да је „комплетан и плодан уметник који је константно био извор идеја, инспирације и хумора".

Још један дугогодишњи пријатељ, продуцент Марк Кентон, рекао је да је Хопер „највећа 'фаца' на планети", измамивши широк осмех тешко болесног глумца.

„Он је оригинал светске класе, легенда своје врсте, чији је утицај на уметност и вољене особе неупоредив", додао је Кентон.

У Хоперовом друштву била је и његова седмогодишња ћерка Гејлен, а церемонију је посматрало стотине посетилаца „наоружаних" фотоапаратима.

У јануару ове године Хопер је поднео захтев за развод од своје супруге Викторије после 14 година брака.

Раније ове недеље, није се појавио на суђењу, а његов адвокат је објаснио да је глумац смртно болестан и сувише слаб да би сведочио.

Доктори су Хоперу дозволили да се у петак појави на церемонији јер је реч о пријатном искуству.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво